Berichten

Gratis energiehandboek voor verwarmde tankopslag!

Dankzij provincie Zuid-Holland, DCMR en RCI is het Energiehandboek voor verwarmde tankopslag gratis voor iedereen beschikbaar!

 

Energiebesparende maatregelen voor vergunningplichtige industriële bedrijven

Het tank opslagbedrijf Vopak heeft meerdere terminals met verwarmde opslagtanks.

Op de meeste terminals worden de tanks verwarmd met stoom. PostFossil heeft het afgelopen jaar drie terminals mogen doorlichten (warmtevraag, isolatiebehoefte, infrastructurele aanpassingen) om te beoordelen of een transitie naar warm water verwarming haalbaar is.

Warm water kan een heel goed alternatief bieden voor tankverwarming, weten hoe? Kom naar de expert meeting energie-efficientie en restwarmte van Deltalinqs. Kijk hier voor programma en aanmelding.

PostFossil start verkoop YouLess energiemeter

De eerste genetwerkte, betaalbare én onafhankelijke energiemeter. Kijk op www.youless.nl

Is het toestaan van 130 kilometer per uur op sommige wegen nou symboolpolitiek? Of is het een verhoging van de 'vrijheid'?

Het blijft een leuk onderwerp op verjaardagen en partijen. "Oh je hebt een Prius, als je langzaam rijdt haal je zeker 1 op 23, nou dat haalt mijn diesel ook!" Gegarandeerd een avondvullende discussie. Maar hoe zit het nou echt?

De eerste 130km/u zone in ons land is een feit. Op de afsluitdijk mag tegenwoordig één minuut sneller de overkant bereikt worden. De discussie over veiligheid is in volle gang, maar het milieu is ook de klos. Hoeveel scheelt dat nou eigenlijk, 120 of 130km/u?

In Delft wordt een autogarage uit de jaren 50 gerenoveerd en energieneutraal gemaakt. Het pand gaat huisvesting bieden aan diverse bedrijven, bij voorkeur met een duurzaam karakter.

In "2010 + 10 = 2020" blikt Futureconsult vooruit op gebied van nieuwe media, democratie en energie.

Minimaliseer verliezen, minimaliseer verbruik, wek duurzaam op.

Hier is het interview met Martine te bekijken.

Dinsdag 19 mei zal er een Alumnisymposium gehouden worden op de TUDelft met als thema's: Energy, Environment, Health en Infrastructure. Wij zullen een korte presentatie houden in de parallelle sessie 'Delft Energy Initiative'.

Opereren Investeren Genereren