Energielabel EPA-U


Bij verkoop, verhuur of een ingrijpende verbouwing is een energielabel van maximaal 10 jaar oud verplicht. Een energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van het gebouw bij gestandaardiseerde omstandigheden.

Voor het maken van een energielabel doorloopt PostFossil de volgende stappen:

  • opnemen ter plaatse van alle benodigde bouwkundige en installatietechnische gegevens
  • maken energiebesparingberekening en kostenramingen
  • berekening van de energie-index
  • leveren van het EnergieLabel
  • afmelden van het Energielabel bij Agentschap.nl

PostFossil heeft een KBI gecertificeerde adviseuse voor het Energielabel Utiliteitsbouw.


Maatwerkadvies EPA-U


Zoekt u grip op de energiehuishouding in uw gebouw? Wilt u het binnenklimaat verbeteren? Staat u voor een ingrijpende verbouwing of nieuwbouw? Of wilt u uw gebouw verduurzamen? In al deze gevallen kan een maatwerkadvies een uitkomst zijn.

Voor het uitvoeren van een EPA-U maatwerkadvies doorlopen we grotendeels dezelfde stappen als bij een Energie Prestatie Certificering. Daarnaast worden de wensen, het werkelijke energieverbruik en de mogelijkheden in kaart gebracht.

Met een maatwerkadvies krijgt u een adviesrapport met alle relevante en zinvolle verbeteringsopties op gebied van operatie en investering, een beschrijving van de kosten en baten per energiebesparende maatregel en indien gewenst een beschrijving en globale dimensionering van een energie genererend systeem.

Wanneer u al een energielabel door ons heeft laten maken scheelt dat in het opnemen van gebouw en installatiekenmerken voor het maatwerkadvies.

Opereren Investeren Genereren