CE Delft

Energie advies mbt verwarmde product leidingen

Wij hebben een bijdrage mogen leveren aan een tweetal factsheets voor energiebesparingen in de industrie.


NTC Tankcontainer Services

Energie scan

Tankcontainer services bedrijf NTC aan de Westgeulstraat heeft plannen om uit te breiden met een tankcleaning service. Omdat het schoonmaken van tankcontainers veel energie kost en NTC zo duurzaam en efficiënt mogelijk wil opereren, hebben zij ons opdracht gegeven te adviseren bij het maken van een keuze voor het verwarmingssysteem. De keuze is uiteindelijk gevallen op verwarmen middels het nieuwe warmtenet dat van AVR Rozenburg naar Rotterdam komt te liggen. NTC ligt vlak langs deze route. Daarnaast zijn een aantal energiebesparende mogelijkheden voorgesteld en overgenomen. NTC zal met trots de groenste tankcleaner van wijde omgeving worden, een voorbeeld voor hoe het ook kan.
 

Hummel Energie

Second opinion

Voor Hummel Energie, een biomassa gestookte WKK-elektriciteit- en warmte centrale in Neuss (een havenstadje in de buurt van Düsseldorf Duitsland) is een second opinion uitgevoerd met betrekking tot het ontwerp van het warmtenet. In het huidige ontwerp waren veel pompstoringen en er waren problemen met de warmtecapaciteit van een subnet. Uitkomst was een verklaring voor de problemen met de pompen alsmede een verklaring voor de slechte warmtecapaciteit van het subnet.  Er is een voorstel voor een aantal verbeteringen gedaan.

Daarnaast is voor Hummel Energie ondersteuning verleend voor  verschillende business cases, advies en mede ontwikkeling verleend voor toekomst plannen en een functioneel ontwerp gemaakt voor een Hummel - EV.


    Scheepswerf Grave

    Second opinion

     

    Voor Scheepswerf Grave is een second opinion uitgevoerd met betrekking tot het ontwerp en de regeling van de dieselelektrische aandrijving van de veerpont tussen Brakel en Herwijnen. Het brandstofverbruik van de dieselmotoren week onverklaarbaar af van de oorspronkelijke inschatting. Uitkomst was een verklaring voor de afwijking van het brandstofverbruik en een aantal voorstellen dit te verbeteren.

    Opereren Investeren Genereren